Full service WordPress bureau

Onze Google Reviews:

★★★★★ (5/5)

Waarom online zichtbaarheid voorop moet staan

Weten jouw klanten jou te vinden?

Zonder klanten geen (goed) lopende webshop of website. Hoe zichtbaarder je bent, hoe beter (en sneller) potentiële klanten jou kunnen vinden. Nog nooit was het zo gemakkelijk om een goede online zichtbaarheid te creëren. Hoe zichtbaar is jouw bedrijf in de online wereld? Of kunnen er nog wat verbeteringen gedaan worden?

Online zichtbaarheid is belangrijk om klanten te vinden, en te behouden. Klantrelaties kunnen via online zichtbaarheid beter onderhouden worden, wat ten goede komt aan jouw bedrijfsresultaten. In dit artikel geven we een aantal tips om jouw online zichtbaarheid te vergroten.

homepage-concept-with-search-bar
Photo of stylish brunette millennial girl busy checking her email box, holds mobile phone, wears orange headband tied in bow, warm sweater, connected to wireless internet, gets pleasant message

24/7 Online zichtbaarheid

We leven in een ‘on demand’ wereld. Alles is 24/7 beschikbaar -en moet ook altijd bereikbaar zijn. Met online zichtbaarheid zorg je ervoor dat je 24/7 zichtbaar bent voor (potentiële) klanten. Zichtbaarheid is niet alleen een webshop of website hebben en hopen dat iemand jouw webshop vind. Nee, zichtbaarheid is het aanwezig zijn op het internet. Dat doe je bijvoorbeeld door het gebruik van content op jouw website, social media aanwezigheid of het versturen van e-mails naar jouw klanten of geïnteresseerden. Zichtbaarheid helpt bij het creëren en behouden van betrokken klanten, wat uiteindelijk leidt tot meer sales.

Inzicht in jouw bereik en zichtbaarheid

Voordat je je bezig kan gaan houden met het vergroten van zichtbaarheid, wil je eerst weten waar je staat. Hoe is het gesteld met je online zichtbaarheid? Doe je actief wat om jouw zichtbaarheid te vergroten? Zichtbaarheid kan je op verschillende manieren meten. Om te beginnen, waar ben jij op dit moment zichtbaar? Stel, het is alleen op jouw website dan kan je door middel van Google Analytics het volgende meten:

  • Aantal (terugkerende) bezoekers/ klanten op je webshop;
  • Waar jouw klanten vandaan komen;
  • Hoe lang ze op jouw webshop ronddwalen en de bounce rate;

Daarnaast kan je meten hoeveel mensen jouw e-mails openen, doorklikken op de links en/of het product vanuit de e-mail kopen. Datzelfde geldt ook voor jouw landingpages. Wanneer je social media wil meten, kijk je meer naar het aantal volgers, de groei daarvan, de engagement/betrokkenheid per post, hoe vaak iets gedeeld is etc. Kortom, allemaal manieren om erachter te komen hoe het staat met de mate van jouw online zichtbaarheid.

Cropped image of young lady designer sitting indoors at night using computer and graphics tablet.
Keyword seo content website tags search

3 Eenvoudige manieren om jouw online zichtbaarheid te vergroten

Inzicht in jouw data, is het allerbelangrijkste om online zichtbaarheid te vergroten. Zo weet je precies waar je meer zichtbaar kan zijn, en op welke manier je dat kan bereiken. Wanneer je niet genoeg data hebt om daar conclusies uit te trekken, kan je het beste starten met het creëren van een strategie en vanuit daar data gaan verzamelen. Hieronder vind je een drietal tips om jouw online zichtbaarheid te vergroten.

Door middel van het creëren van online content in de vorm van een (zakelijke) blog, kun je je online zichtbaarheid vergroten. Je schrijft op een strategische wijze teksten die informatie geven aan de bezoekers en/of klanten. Op deze manier kan je en vragen beantwoorden, en jezelf positioneren als de ‘go-to’ expert. Dit kan een mooie aanvulling zijn op jouw bestaande marketing strategie.

Wanneer je teksten schrijft voor jouw website of webshop, zowel productteksten als blogartikelen, is het belangrijk om rekening te houden met SEO. Dat betekent niet dat jouw teksten daardoor onleesbaar moeten zijn omdat je zoveel mogelijk zoekwoorden in een tekst wil proppen. Nee, het gaat erom dat je door middel van teksten, titels, zelfs de alt-tekst bij een afbeelding duidelijke omschrijvingen kan geven zodat Google precies weet waar deze pagina over gaat. Hoe beter de informatie, hoe beter Google deze pagina als antwoord op een zoekvraag kan geven. Daarnaast zal de content relevant moeten zijn voor jouw doelgroep. Jouw doelgroep is op zoek naar specifieke antwoorden op hun specifieke vragen. Aan jou de taak om deze doelgroep goed te helpen.

Naast SEO op jouw website of webshop, heb je ook de zogenaamde ‘off-page’ SEO. Dit is alles wat je buiten jouw website of webshop om doet om de online zichtbaarheid te vergroten. Denk bijvoorbeeld aan advertenties op Google of Social Media, maar ook in reviews, Google My Business of e-mailcampagnes. Er zijn tal van online mogelijkheden om jouw zichtbaarheid te vergroten. Afhankelijk van wat je met jouw brand wil uitstralen zet je een bepaalde strategie uit om enerzijds jouw doelgroep te bereiken en anderzijds jouw online zichtbaarheid te vergroten.

Nog meer tips

Zoals hierboven zojuist aangegeven zijn er in de off-page SEO tal van mogelijkheden om de online zichtbaarheid te verbeteren. Hieronder tref je nog enkele tips aan die dieper ingaan in de off-page SEO voor meer zichtbaarheid.

Een online review is niet alleen goed voor het vergroten van de betrouwbaarheid van jouw onderneming, maar zorgt er ook voor dat je online meer bekend wordt. Bovendien, als potentiële klanten op jouw bedrijfsnaam zoeken, komen ze ook vaak reviews tegen. Hoe beter de reviews zijn, hoe groter de kans dat ze het betreffende product ook daadwerkelijk bij jouw webshop gaan kopen. Er zijn verschillende manieren om reviews te verzamelen, waaronder klanten die een recensie schrijven over hun ervaring met het koopproces of een aanbeveling doen om jouw (core)product te kopen.

Een eenvoudige manier, maar mogelijk wel een kostbare, is het inzetten van social media of google advertenties om jouw online zichtbaarheid te vergroten. Afhankelijk van de branche waar je in zit, of het type product dat je verkoopt, zal je een bepaalde prijs betalen voor een advertentie. Het voordeel van advertenties is dat je deze heel goed kan richten op een (specifiek deel van jouw) doelgroep. Je kan meteen de juiste potentiële klanten bereiken in tegenstelling tot bijvoorbeeld het schrijven van blogartikelen, daarbij weet je niet zeker of jouw (warme) doelgroep de content leest en, in hoeverre de content ervoor zorgt dat ze een specifiek product bij je kopen.

E-mail marketing is weer terug van weggeweest. En een fantastische manier om jouw producten of diensten te promoten onder een warm publiek. De mensen in jouw maillijst behoren tot je warme doelgroep, hebben vaak al een product gekocht of zijn door middel van een opt-in in je maillijst gekomen en hebben interesse getoond in jouw webshop. Een effectieve manier om jouw producten of diensten te promoten zonder aanvullende kosten te maken. Belangrijk is wel dat je je maillijst niet gaat gebruiken als spamlijst en de ontvangers teveel mails gaat sturen. Maak hierin een goede afweging wat wel of wat niet kan en bereik daarmee een hoge ROI (return on investment). Meer weten over e-mailmarketing en hoe je dit het beste inzet voor jouw bedrijf? Lees dan dit artikel.

Technology, millennials and lifestyle concept. Carefree cute brunette female student put on headphones, plug-in smartphone picking song and smiling, standing blue background make playlist for study.
MauritsKraak_2021-7231

Ben jij klaar voor de next step?

We plannen graag een vrijblijvend (video)gesprek met je in om de mogelijkheden te bespreken.

Of neem op een andere manier contact op:

Selectie van onze opdrachtgevers

Veldzigt 22
3454 PW De Meern (Utrecht)

Telefoonnummer: 030-42 00 445
E-mail: info@nextlead.nl

UITSTEKEND beoordeling
Gebaseerd op 46 recensies
Een aantal jaar werk ik nu al naar volle tevredenheid samen met NEXT LEAD en dat bij verschillende werkgevers. Redenen waarom? De toewijding en snelheid waarmee projecten worden opgepakt. De bereikbaarheid en ijzersterke communicatie. Als klant geef je een opdracht met een gerust hart aan NEXT LEAD. Oh … en niet te vergeten het pro-actief meedenken met de overall business als kers op de taart! Voor mij is er niets fijner dan samenwerken met ondernemers die passie hebben voor hun vakgebied.
Sylvia
Sylvia
20 Januari 2024
NEXT LEAD heeft ons uitstekend geholpen met het opzetten van onze SEA en SEO strategie. Een goede partner die kan denken én doen.
Gabrielle Zonneveld Piek
Gabrielle Zonneveld Piek
4 December 2023
Team Nextlead heeft onze webshop geheel geüpdatet, en diverse plugins vernieuwd, alles werkte daarna weer prima!
Edu Buijtenhuis
Edu Buijtenhuis
29 November 2023
Het is inmiddels al jaren terug dat we Alexander hebben benaderd of hij niet alleen flyers, maar ook een website kon ontwerpen voor ons kinderdagverblijf. We zijn kleinschalig en redelijk uniek, wat het vaak lastig maakt een externe partij uit te leggen wat we voor ogen hebben. Alexander bleek ontzettend makkelijk te benaderen (nu nog bij plotse bestands wijzigingen door bv een inspectie) en begreep ons direct. Zo is het vernieuwen van onze website een paar maanden terug ook erg soepel verlopen. Hij regelde alles, ik lever alleen de teksten. We zitten al krap genoeg in onze tijd! Zouden we opnieuw een bedrijf beginnen dan hoef ik niet te twijfelen waar we zullen beginnen. Het begint met een appje naar Alexander. Top-werk!
Ellimo
Ellimo
21 November 2023
Super samenwerking gehad met Next Lead! De communicatie was goed, snel en flexibel. Het team van Next Lead, heeft onze website van concept tot aan uitvoering goed begeleid met een super mooi resultaat. Wij zijn blij met Next lead als partner en kijken uit naar nog vele mooie projecten samen.
Marketing Bipharma
Marketing Bipharma
28 September 2023
Next Lead is transparant over de mogelijkheden en stelt zich op als partner. Ze zijn goed bereikbaar en flexibel.
Anne van Dam
Anne van Dam
1 September 2023
Next lead heeft net de nieuwe website gebouwd voor Jetchair en zoals we al een paar jaar van ze gewend zijn is dit heel soepel verlopen. Snelle communicatie, begrijpen wat we willen en altijd bereikbaar. Super bedankt Team Next Lead.
Wim In ‘t veen
Wim In ‘t veen
30 Augustus 2023
Snel en betrouwbaar. Professioneel, Servicebewust en goede ondersteuning
Theo Hijdra
Theo Hijdra
28 Augustus 2023
Ze zijn snel, flexibel en denken goed mee!
Bas Vriens
Bas Vriens
26 Augustus 2023
Beste Alexander en je collega's van Next Lead, Wat ben ik blij met jullie hulp, meedenken, steun en arbeid om mijn website te kunnen voltooien. Graag wil ik jullie laten weten dat ik heb ervaren dat jullie goed hebben kunnen aansluiten bij en afstemmen op mijn proces, constant. Stap voor stap, met veel geduld van jullie zijde, met een luisterend oor en waardevolle feedback, meedenkend op mijn pad naar het komen tot mijn website. Ik ben ook heel blij met het logo waarin jullie in het proces tot het komen tot mijn logo met me hebben meegedacht en constant hebben afgestemd op mijn wensen en behoeften, met daarbij ook jullie creativiteit. Het logo klopt qua vorm, ontwerp en kleur. Het klopt helemaal, van A tot Z in het proces, dat heeft geresulteerd in dit resultaat: mijn website. Ik ben onder de indruk van wat jullie mij hebben gebracht op basis van mijn wensen, behoeften, input en aanreiken. Waar jullie hebben kunnen volgen in dat wat ik wil brengen en zenden. Waarbij ik je richting die ik hierin nodig had, je tips en adviezen heel waardevol vond, Alexander. Alles begint bij luisteren, écht luisteren. En dat heb ik in jullie ontmoet. Het was een waar proces. Ik voel me dankbaar 🙏 Hartelijke groet, Franka Guiking
Franka Guiking
Franka Guiking
24 Juli 2023

Veldzigt 22
3454 PW De Meern (Utrecht)

Telefoonnummer: 030-42 00 445
E-mail: info@nextlead.nl

UITSTEKEND beoordeling
Gebaseerd op 46 recensies
Een aantal jaar werk ik nu al naar volle tevredenheid samen met NEXT LEAD en dat bij verschillende werkgevers. Redenen waarom? De toewijding en snelheid waarmee projecten worden opgepakt. De bereikbaarheid en ijzersterke communicatie. Als klant geef je een opdracht met een gerust hart aan NEXT LEAD. Oh … en niet te vergeten het pro-actief meedenken met de overall business als kers op de taart! Voor mij is er niets fijner dan samenwerken met ondernemers die passie hebben voor hun vakgebied.
Sylvia
Sylvia
20 Januari 2024
NEXT LEAD heeft ons uitstekend geholpen met het opzetten van onze SEA en SEO strategie. Een goede partner die kan denken én doen.
Gabrielle Zonneveld Piek
Gabrielle Zonneveld Piek
4 December 2023
Team Nextlead heeft onze webshop geheel geüpdatet, en diverse plugins vernieuwd, alles werkte daarna weer prima!
Edu Buijtenhuis
Edu Buijtenhuis
29 November 2023
Het is inmiddels al jaren terug dat we Alexander hebben benaderd of hij niet alleen flyers, maar ook een website kon ontwerpen voor ons kinderdagverblijf. We zijn kleinschalig en redelijk uniek, wat het vaak lastig maakt een externe partij uit te leggen wat we voor ogen hebben. Alexander bleek ontzettend makkelijk te benaderen (nu nog bij plotse bestands wijzigingen door bv een inspectie) en begreep ons direct. Zo is het vernieuwen van onze website een paar maanden terug ook erg soepel verlopen. Hij regelde alles, ik lever alleen de teksten. We zitten al krap genoeg in onze tijd! Zouden we opnieuw een bedrijf beginnen dan hoef ik niet te twijfelen waar we zullen beginnen. Het begint met een appje naar Alexander. Top-werk!
Ellimo
Ellimo
21 November 2023
Super samenwerking gehad met Next Lead! De communicatie was goed, snel en flexibel. Het team van Next Lead, heeft onze website van concept tot aan uitvoering goed begeleid met een super mooi resultaat. Wij zijn blij met Next lead als partner en kijken uit naar nog vele mooie projecten samen.
Marketing Bipharma
Marketing Bipharma
28 September 2023
Next Lead is transparant over de mogelijkheden en stelt zich op als partner. Ze zijn goed bereikbaar en flexibel.
Anne van Dam
Anne van Dam
1 September 2023
Next lead heeft net de nieuwe website gebouwd voor Jetchair en zoals we al een paar jaar van ze gewend zijn is dit heel soepel verlopen. Snelle communicatie, begrijpen wat we willen en altijd bereikbaar. Super bedankt Team Next Lead.
Wim In ‘t veen
Wim In ‘t veen
30 Augustus 2023
Snel en betrouwbaar. Professioneel, Servicebewust en goede ondersteuning
Theo Hijdra
Theo Hijdra
28 Augustus 2023
Ze zijn snel, flexibel en denken goed mee!
Bas Vriens
Bas Vriens
26 Augustus 2023
Beste Alexander en je collega's van Next Lead, Wat ben ik blij met jullie hulp, meedenken, steun en arbeid om mijn website te kunnen voltooien. Graag wil ik jullie laten weten dat ik heb ervaren dat jullie goed hebben kunnen aansluiten bij en afstemmen op mijn proces, constant. Stap voor stap, met veel geduld van jullie zijde, met een luisterend oor en waardevolle feedback, meedenkend op mijn pad naar het komen tot mijn website. Ik ben ook heel blij met het logo waarin jullie in het proces tot het komen tot mijn logo met me hebben meegedacht en constant hebben afgestemd op mijn wensen en behoeften, met daarbij ook jullie creativiteit. Het logo klopt qua vorm, ontwerp en kleur. Het klopt helemaal, van A tot Z in het proces, dat heeft geresulteerd in dit resultaat: mijn website. Ik ben onder de indruk van wat jullie mij hebben gebracht op basis van mijn wensen, behoeften, input en aanreiken. Waar jullie hebben kunnen volgen in dat wat ik wil brengen en zenden. Waarbij ik je richting die ik hierin nodig had, je tips en adviezen heel waardevol vond, Alexander. Alles begint bij luisteren, écht luisteren. En dat heb ik in jullie ontmoet. Het was een waar proces. Ik voel me dankbaar 🙏 Hartelijke groet, Franka Guiking
Franka Guiking
Franka Guiking
24 Juli 2023
© Copyright NEXT LEAD B.V. 2024 | Algemene voorwaarden | Privacyverklaring | Cookiebeleid | Disclaimer