Full service WordPress bureau

Onze Google Reviews:

★★★★★ (5/5)

Waarom deze 5 tips jouw webshop nog beter maken

Ontdek in deze blog de waardevolle tips die jouw webshop naar een hoger niveau tillen.

Niet goed lopende webshop

Ken je dat? Je hebt alle tips van de experts opgevolgd, maar alsnog lijkt jouw webshop niet de omzet te behalen die je had verwacht.. Een behoorlijke teleurstelling. Maar, voel je niet schuldig! Je bent niet de enige die dit probleem heeft. Heel veel webshops doen het minder goed dan je zo op het eerste oog zou denken. Het kan aan tal van oorzaken liggen waarom jouw webshop nog niet het niveau behaald heeft wat je zou willen.

Waarom andere webshops het beter doen dan jouw webshop, heeft mogelijk te maken met een aantal trucjes die zij wel kennen, maar jij niet. Wanneer je deze tips gaat toepassen, kan het niet anders dan dat jouw webshop het beter gaat doen.

Image of shocked two women friends standing isolated over pink background. Looking aside holding shopping bags using mobile phone.
man-woman-making-shopping-list-with-laptop

5 Tips om jouw webshop te verbeteren

Voor online bedrijven is het belangrijk om je aan de regels van het spel te houden. In dit geval de spelregels van Google. Google is de grote baas in de online wereld. Google dicteert de regels, en als je je aan de regels houdt wordt je daarvoor beloond door Google in de vorm van een hogere page ranking. Wanneer je een webshop begint, is het daarom belangrijk om de voorwaarden van Google goed door te lezen zodat je weet wat je moet doen (of laten) om beter gevonden te worden. Een aantal elementen die voor Google belangrijk zijn, heeft onder meer te maken met de laadsnelheid van jouw webshop, de vindbaarheid van jouw webshop, de aantrekkingskracht die jouw webshop heeft op jouw klanten (kopen ze, of gaan ze weer snel weg), het gebruiksgemak van jouw webshop en nog veel meer. Hou daarom de updates en veranderingen van Google goed in de gaten om hier tijdig op te kunnen inspringen.

Klanten kopen bij bedrijven die ze vertrouwen. Hoe meer vertrouwen er is in een webshop, hoe makkelijker een aankoop wordt gedaan. Hoe betrouwbaar is jouw webshop? En, hoe kan je eventueel de betrouwbaarheid vergroten? Ook als er iets mis gaat, kan je alsnog het vertrouwen van de klant hebben als je dit maar goed oplost! Een betrouwbare webshop ziet er niet alleen professioneel uit, maar biedt ook een uitstekende klantenservice. De klant staat voorop en de kwaliteit van de producten is wat je ervan mag verwachten en dat blijkt uit de lovende reviews die je op je webshop hebt staan, of uit de mond-op-mond reclame die klanten als ambassadeurs van jouw webshop verder vertellen. Wat kan jij doen om de betrouwbaarheid van jouw webshop te vergroten?

Klanten zijn lui en gaan voor gemak. Het is nou eenmaal de waarheid. En zeg nou zelf, dit wil jij toch ook het liefst? Zorg er daarom voor dat jouw webshop gericht is op een goede gebruikerservaring: een snelle webshop die makkelijk in gebruik is en waar producten snel en eenvoudig gevonden kunnen worden, waarbij de klant snel en geruisloos door het check-out proces gaat. Easy does it. Is jouw webshop gericht op een optimale gebruikerservaring? Lees hier hoe je dat voor elkaar krijgt.

Dé plugin die wij vaak aanraden om de klanten die hun winkelmandje hebben achtergelaten alsnog over te halen deze producten te kopen. Deze plugin biedt vele mogelijkheden zoals het automatisch instellen van emails die jouw klanten ontvangen wanneer ze producten in hun mandje plaatsen maar niet afrekenen. Wist je dat door deze plugin jouw omzet flink zal stijgen? Alle reden dus om deze plugin te gebruiken als je dat nog niet deed.

Meten is weten. Hoe vaak we dat bij NEXT LEAD wel niet roepen! Creëer inzicht in jouw onderneming door te weten waar jouw klanten vandaan komen, wat ze wel of niet kopen, van welke aanbiedingen ze warm worden of welke producten ze liever links laten liggen. Hoe beter jij jouw klant kent, hoe beter jij jouw Webshop daarop kan (laten) aanpassen. Er zijn meerdere tools en plug-ins die je hierbij kunnen helpen, maar de meest bekende zijn: Monster insight, Google Analytics 4 en Email marketing software. Data is key voor een goedlopende webshop.

Uitverkochte producten

Hoe blij zou je worden van uitverkochte producten en een oneindige stroom van aanvragen naar bepaalde producten? Een goed converterende webshop is een samenspel van verschillende factoren die beginnen bij inzicht. Waar komen klanten vandaag en wat kopen ze, en als ze niet kopen waar ligt dat aan? Is het proces wel makkelijk genoeg of doe je niets aan klantretentie? Betrouwbaarheid is key voor klanten én voor Google. Play by the rules of Google en laat alles voor je werken in plaats van tegen! Ga aan de slag met bovenstaande tips en zorg actief voor een verbeterde webshop.

MauritsKraak_2021-7231

Ben jij klaar voor de next step?

We plannen graag een vrijblijvend (video)gesprek met je in om de mogelijkheden te bespreken.

Of neem op een andere manier contact op:

Selectie van onze opdrachtgevers

Veldzigt 22
3454 PW De Meern (Utrecht)

Telefoonnummer: 030-42 00 445
E-mail: info@nextlead.nl

UITSTEKEND beoordeling
Gebaseerd op 46 recensies
Een aantal jaar werk ik nu al naar volle tevredenheid samen met NEXT LEAD en dat bij verschillende werkgevers. Redenen waarom? De toewijding en snelheid waarmee projecten worden opgepakt. De bereikbaarheid en ijzersterke communicatie. Als klant geef je een opdracht met een gerust hart aan NEXT LEAD. Oh … en niet te vergeten het pro-actief meedenken met de overall business als kers op de taart! Voor mij is er niets fijner dan samenwerken met ondernemers die passie hebben voor hun vakgebied.
Sylvia
Sylvia
20 Januari 2024
NEXT LEAD heeft ons uitstekend geholpen met het opzetten van onze SEA en SEO strategie. Een goede partner die kan denken én doen.
Gabrielle Zonneveld Piek
Gabrielle Zonneveld Piek
4 December 2023
Team Nextlead heeft onze webshop geheel geüpdatet, en diverse plugins vernieuwd, alles werkte daarna weer prima!
Edu Buijtenhuis
Edu Buijtenhuis
29 November 2023
Het is inmiddels al jaren terug dat we Alexander hebben benaderd of hij niet alleen flyers, maar ook een website kon ontwerpen voor ons kinderdagverblijf. We zijn kleinschalig en redelijk uniek, wat het vaak lastig maakt een externe partij uit te leggen wat we voor ogen hebben. Alexander bleek ontzettend makkelijk te benaderen (nu nog bij plotse bestands wijzigingen door bv een inspectie) en begreep ons direct. Zo is het vernieuwen van onze website een paar maanden terug ook erg soepel verlopen. Hij regelde alles, ik lever alleen de teksten. We zitten al krap genoeg in onze tijd! Zouden we opnieuw een bedrijf beginnen dan hoef ik niet te twijfelen waar we zullen beginnen. Het begint met een appje naar Alexander. Top-werk!
Ellimo
Ellimo
21 November 2023
Super samenwerking gehad met Next Lead! De communicatie was goed, snel en flexibel. Het team van Next Lead, heeft onze website van concept tot aan uitvoering goed begeleid met een super mooi resultaat. Wij zijn blij met Next lead als partner en kijken uit naar nog vele mooie projecten samen.
Marketing Bipharma
Marketing Bipharma
28 September 2023
Next Lead is transparant over de mogelijkheden en stelt zich op als partner. Ze zijn goed bereikbaar en flexibel.
Anne van Dam
Anne van Dam
1 September 2023
Next lead heeft net de nieuwe website gebouwd voor Jetchair en zoals we al een paar jaar van ze gewend zijn is dit heel soepel verlopen. Snelle communicatie, begrijpen wat we willen en altijd bereikbaar. Super bedankt Team Next Lead.
Wim In ‘t veen
Wim In ‘t veen
30 Augustus 2023
Snel en betrouwbaar. Professioneel, Servicebewust en goede ondersteuning
Theo Hijdra
Theo Hijdra
28 Augustus 2023
Ze zijn snel, flexibel en denken goed mee!
Bas Vriens
Bas Vriens
26 Augustus 2023
Beste Alexander en je collega's van Next Lead, Wat ben ik blij met jullie hulp, meedenken, steun en arbeid om mijn website te kunnen voltooien. Graag wil ik jullie laten weten dat ik heb ervaren dat jullie goed hebben kunnen aansluiten bij en afstemmen op mijn proces, constant. Stap voor stap, met veel geduld van jullie zijde, met een luisterend oor en waardevolle feedback, meedenkend op mijn pad naar het komen tot mijn website. Ik ben ook heel blij met het logo waarin jullie in het proces tot het komen tot mijn logo met me hebben meegedacht en constant hebben afgestemd op mijn wensen en behoeften, met daarbij ook jullie creativiteit. Het logo klopt qua vorm, ontwerp en kleur. Het klopt helemaal, van A tot Z in het proces, dat heeft geresulteerd in dit resultaat: mijn website. Ik ben onder de indruk van wat jullie mij hebben gebracht op basis van mijn wensen, behoeften, input en aanreiken. Waar jullie hebben kunnen volgen in dat wat ik wil brengen en zenden. Waarbij ik je richting die ik hierin nodig had, je tips en adviezen heel waardevol vond, Alexander. Alles begint bij luisteren, écht luisteren. En dat heb ik in jullie ontmoet. Het was een waar proces. Ik voel me dankbaar 🙏 Hartelijke groet, Franka Guiking
Franka Guiking
Franka Guiking
24 Juli 2023

Veldzigt 22
3454 PW De Meern (Utrecht)

Telefoonnummer: 030-42 00 445
E-mail: info@nextlead.nl

UITSTEKEND beoordeling
Gebaseerd op 46 recensies
Een aantal jaar werk ik nu al naar volle tevredenheid samen met NEXT LEAD en dat bij verschillende werkgevers. Redenen waarom? De toewijding en snelheid waarmee projecten worden opgepakt. De bereikbaarheid en ijzersterke communicatie. Als klant geef je een opdracht met een gerust hart aan NEXT LEAD. Oh … en niet te vergeten het pro-actief meedenken met de overall business als kers op de taart! Voor mij is er niets fijner dan samenwerken met ondernemers die passie hebben voor hun vakgebied.
Sylvia
Sylvia
20 Januari 2024
NEXT LEAD heeft ons uitstekend geholpen met het opzetten van onze SEA en SEO strategie. Een goede partner die kan denken én doen.
Gabrielle Zonneveld Piek
Gabrielle Zonneveld Piek
4 December 2023
Team Nextlead heeft onze webshop geheel geüpdatet, en diverse plugins vernieuwd, alles werkte daarna weer prima!
Edu Buijtenhuis
Edu Buijtenhuis
29 November 2023
Het is inmiddels al jaren terug dat we Alexander hebben benaderd of hij niet alleen flyers, maar ook een website kon ontwerpen voor ons kinderdagverblijf. We zijn kleinschalig en redelijk uniek, wat het vaak lastig maakt een externe partij uit te leggen wat we voor ogen hebben. Alexander bleek ontzettend makkelijk te benaderen (nu nog bij plotse bestands wijzigingen door bv een inspectie) en begreep ons direct. Zo is het vernieuwen van onze website een paar maanden terug ook erg soepel verlopen. Hij regelde alles, ik lever alleen de teksten. We zitten al krap genoeg in onze tijd! Zouden we opnieuw een bedrijf beginnen dan hoef ik niet te twijfelen waar we zullen beginnen. Het begint met een appje naar Alexander. Top-werk!
Ellimo
Ellimo
21 November 2023
Super samenwerking gehad met Next Lead! De communicatie was goed, snel en flexibel. Het team van Next Lead, heeft onze website van concept tot aan uitvoering goed begeleid met een super mooi resultaat. Wij zijn blij met Next lead als partner en kijken uit naar nog vele mooie projecten samen.
Marketing Bipharma
Marketing Bipharma
28 September 2023
Next Lead is transparant over de mogelijkheden en stelt zich op als partner. Ze zijn goed bereikbaar en flexibel.
Anne van Dam
Anne van Dam
1 September 2023
Next lead heeft net de nieuwe website gebouwd voor Jetchair en zoals we al een paar jaar van ze gewend zijn is dit heel soepel verlopen. Snelle communicatie, begrijpen wat we willen en altijd bereikbaar. Super bedankt Team Next Lead.
Wim In ‘t veen
Wim In ‘t veen
30 Augustus 2023
Snel en betrouwbaar. Professioneel, Servicebewust en goede ondersteuning
Theo Hijdra
Theo Hijdra
28 Augustus 2023
Ze zijn snel, flexibel en denken goed mee!
Bas Vriens
Bas Vriens
26 Augustus 2023
Beste Alexander en je collega's van Next Lead, Wat ben ik blij met jullie hulp, meedenken, steun en arbeid om mijn website te kunnen voltooien. Graag wil ik jullie laten weten dat ik heb ervaren dat jullie goed hebben kunnen aansluiten bij en afstemmen op mijn proces, constant. Stap voor stap, met veel geduld van jullie zijde, met een luisterend oor en waardevolle feedback, meedenkend op mijn pad naar het komen tot mijn website. Ik ben ook heel blij met het logo waarin jullie in het proces tot het komen tot mijn logo met me hebben meegedacht en constant hebben afgestemd op mijn wensen en behoeften, met daarbij ook jullie creativiteit. Het logo klopt qua vorm, ontwerp en kleur. Het klopt helemaal, van A tot Z in het proces, dat heeft geresulteerd in dit resultaat: mijn website. Ik ben onder de indruk van wat jullie mij hebben gebracht op basis van mijn wensen, behoeften, input en aanreiken. Waar jullie hebben kunnen volgen in dat wat ik wil brengen en zenden. Waarbij ik je richting die ik hierin nodig had, je tips en adviezen heel waardevol vond, Alexander. Alles begint bij luisteren, écht luisteren. En dat heb ik in jullie ontmoet. Het was een waar proces. Ik voel me dankbaar 🙏 Hartelijke groet, Franka Guiking
Franka Guiking
Franka Guiking
24 Juli 2023
© Copyright NEXT LEAD B.V. 2024 | Algemene voorwaarden | Privacyverklaring | Cookiebeleid | Disclaimer