Full service WordPress bureau

Onze Google Reviews:

★★★★★ (5/5)

Alles wat je moet weten over WordPress

Het meest gebruikte Content Management Systeem (CMS) voor websites en webshops

WordPress is het meest gebruikte open source systeem ter wereld voor het ontwikkelen en beheren van websites en webshops. ‘Open source’ betekent dat iedereen een WordPress plugin kan ontwikkelen en (al dan niet tegen betaling) beschikbaar kan stellen aan de gebruikers van WordPress. Je kunt je dan ook goed voorstellen dat WordPress beschikt over duizenden plugins. WordPress heeft daarnaast het voordeel dat het heel gebruiksvriendelijk is en dus door praktisch iedereen, zonder al teveel inhoudelijke kennis, gebruikt kan worden. Laten we even kijken naar hetgeen WordPress te bieden heeft, en hoe je WordPress het beste kan gebruiken voor jouw onderneming.

justin-morgan-xE0RlkfJ41U-unsplash
Photo of stylish brunette millennial girl busy checking her email box, holds mobile phone, wears orange headband tied in bow, warm sweater, connected to wireless internet, gets pleasant message

Wat is WordPress?

WordPress is het meest gebruikte open source systeem ter wereld voor het ontwikkelen en beheren van websites en webshops. ‘Open source’ betekent dat iedereen een WordPress plugin kan ontwikkelen en (al dan niet tegen betaling) beschikbaar kan stellen aan de gebruikers van WordPress. Je kunt je dan ook goed voorstellen dat WordPress beschikt over duizenden plugins. WordPress heeft daarnaast het voordeel dat het heel gebruiksvriendelijk is en dus door praktisch iedereen, zonder al teveel inhoudelijke kennis, gebruikt kan worden. Laten we even kijken naar hetgeen WordPress te bieden heeft, en hoe je WordPress het beste kan gebruiken voor jouw onderneming.

Hoe gebruik je WordPress?

WordPress bestaat grofweg uit drie elementen: de editor (het programma waarmee je jouw website of webshop kan bouwen/aanpassen), thema’s (de look en feel van jouw website of webshop) en plugins (software koppelingen die specifieke functionaliteiten bieden om jouw WordPress website of webshop op een bepaalde manier te gebruiken).

Je begint met het installeren van WordPress op je aangekochte domeinnaam, en vervolgens plaats je het door jou gekozen thema op de website. Daarna kan je met een editor zoals bijvoorbeeld Elementor, het door jou gekozen thema aanpassen aan jouw wensen. Tot slot kan je plugins toevoegen die de voor jou benodigde functionaliteiten toevoegen aan de website.

Ben je redelijk technisch aangelegd, en vind je het leuk om hiermee bezig te zijn, dan kan je prima je eigen website of webshop bouwen. Wil je liever meteen een professionele look? Dan kan je beter een website of webshop laten ontwikkelen. Dit kan al voor een klein budget, zonder dat het ten koste gaat van de professionaliteit. Kijk bijvoorbeeld hier voor enkele voorbeelden van wordPress websites en webshops.

justin-morgan-7sqmTxmYBkE-unsplash

Wanneer is een WordPress plugin een goede plugin

Plugins zijn makkelijk in gebruik en kunnen op eenvoudige wijze functionaliteiten toevoegen aan jouw website of webshop. Maar, je wilt niet je website volstoppen met allerlei plugins die je niet nodig hebt of niet gebruikt, gewoon omdat het kan. Daarvoor nemen deze plugins teveel ruimte in en hebben deze ook een negatieve invloed op de pagespeed van jouw website of webshop. Vraag je daarom steeds af of je deze specifieke plugin ook daadwerkelijk nodig hebt voordat je het op jouw WordPress website of webshop installeert, of dat de functionaliteit ook op een andere manier verkregen kan worden.

Afhankelijk van het doel waarvoor je een plugin gaat gebruiken, kan je kiezen voor een specifieke plugin. Zo zijn er plugins die je SEO verbeteren of de snelheid van je website, content implementatie makkelijker maken of fotogalerijen creëren en nog veel meer. Hierbij is wel van belang dat je door de bomen het bos blijft zien! Welke plugins moet je dan hebben?

blog-foto-1

Om te beginnen kun je een plugin het beste downloaden vanuit WordPress zelf. Je kan dan zoeken in het overzicht op een bepaalde naam of functionaliteit van de plugin. Vervolgens komen er één of meerdere plugins tevoorschijn die voldoen aan jouw zoekopdracht – en de speurtocht kan beginnen. Naast een plugin vind je specifieke informatie die hoort bij de betreffende plugin. Denk bijvoorbeeld aan de kwaliteit van de plugin (aantal sterren), of hoe vaak een plugin gedownload is, met welke versie van WordPress de plugin gebruikt kan worden, of wanneer de plugin voor het laatst is onderhouden (werkt deze plugin nog wel?).

Al deze informatie geeft jou een beeld van de betrouwbaarheid van een plugin. Een goede ontwikkelaar denkt aan gebruiksgemak, resultaten en het up to date houden van de plugin.

Hoe installeer je een WordPress plugin

Log in op je WordPress website of webshop

Zoek in het Dashboard-menu (links) op ‘Plugins’.

Klik op ‘Plugins’, en vervolgens op ‘Nieuwe plugin’ en vul de zoekterm in.

Klik bij de plugin op ‘Nu installeren’.

Activeer de plugin.

stephen-phillips-hostreviews-co-uk-sSPzmL7fpWc-unsplash

Wat zijn risicovolle plugins?

Soms kan je een bepaalde plugin beter niet gebruiken. Zoals eerder aangegeven kan iedereen een plugin ontwikkelen en deze online aanbieden. Dit kan enkele risico’s met zich meebrengen: een plugin werkt niet of zorgt juist voor conflicten met andere plugins, een plugin kan een virus bevatten en jouw website platleggen en nog veel meer. Belangrijk is dan ook, dat je weet wanneer je een “goede” plugin te pakken hebt, en wanneer je een plugin beter kan laten voor wat het is.

Hoe herken je een risicovolle plugin?
Wanneer een plugin niet veel sterren heeft, niet vaak gedownload is en/of de laatste update lang geleden is, zijn dit indicaties dat deze plugin een behoorlijk risico met zich mee kan brengen. Wanneer je deze rode vlaggen ziet, kan je evt. Googlen naar ervaringen van anderen met de plugin om te zien of deze plugin inderdaad niet (meer) bruikbaar is. Wanneer je twijfelt, kies dan voor een betrouwbare plugin waarbij er geen rode vlaggen zijn.

Gratis plugin vs een betaalde WordPress plugin

Sommige plugins zijn gratis te gebruiken en andere alleen betaald. Ook zijn er plugins die een beperkte, gratis versie aanbieden en een mogelijkheid bieden om deze te upgraden naar een betaalde versie voor meer en uitgebreidere functionaliteiten. Een gratis plugin zegt niks over de kwaliteit ervan, maar kan wel bepaalde beperkingen hebben waardoor je soms beter voor een betaalde versie kan gaan.
Ook zal je bij het kiezen van een plugin rekening moeten houden of je de plugin op deze manier kan gebruiken, of dat deze aangepast moet worden met een andere vormgeving, of dat deze gekoppeld dient te worden met een ander systeem. Mocht je dit niet zelf kunnen, zal je dit uit handen moeten geven. Houd er dan ook rekening mee dat er mogelijk – op langere termijn – wel (of meer) kosten verbonden kunnen zijn aan een (gratis) plugin.

Cropped image of young lady designer sitting indoors at night using computer and graphics tablet.
young-woman-working-animation-studio

Tips voor WordPress plugins voor jouw website of webshop

  • Monster insights: Voor meer inzicht in jouw statistieken en data
  • AddtoAny: Om share buttons toe te voegen aan je pagina’s
  • WProcket: Om de laadtijd van je website te verbeteren
  • Smush: Verkleint afbeeldingen voor snellere laadtijden
  • Akismet: Een antispam plugin
  • Abandoned Cart: Met deze plugin verstuur je automatische mails naar je klanten die producten in het winkelmandje hebben achtergelaten
  • Yoast SEO: De plugin om je website en content SEO proof te maken
  • All In One WP Security & Firewall: plugin voor het beveiligen van je website
  • WooCommerce: plugin om een webwinkel te creëren en producten te verkopen
MauritsKraak_2021-7231

Ben jij klaar voor de next step?

We plannen graag een vrijblijvend (video)gesprek met je in om de mogelijkheden te bespreken.

Of neem op een andere manier contact op:

Selectie van onze opdrachtgevers

Veldzigt 22
3454 PW De Meern (Utrecht)

Telefoonnummer: 030-42 00 445
E-mail: info@nextlead.nl

UITSTEKEND beoordeling
Gebaseerd op 46 recensies
Een aantal jaar werk ik nu al naar volle tevredenheid samen met NEXT LEAD en dat bij verschillende werkgevers. Redenen waarom? De toewijding en snelheid waarmee projecten worden opgepakt. De bereikbaarheid en ijzersterke communicatie. Als klant geef je een opdracht met een gerust hart aan NEXT LEAD. Oh … en niet te vergeten het pro-actief meedenken met de overall business als kers op de taart! Voor mij is er niets fijner dan samenwerken met ondernemers die passie hebben voor hun vakgebied.
Sylvia
Sylvia
20 Januari 2024
NEXT LEAD heeft ons uitstekend geholpen met het opzetten van onze SEA en SEO strategie. Een goede partner die kan denken én doen.
Gabrielle Zonneveld Piek
Gabrielle Zonneveld Piek
4 December 2023
Team Nextlead heeft onze webshop geheel geüpdatet, en diverse plugins vernieuwd, alles werkte daarna weer prima!
Edu Buijtenhuis
Edu Buijtenhuis
29 November 2023
Het is inmiddels al jaren terug dat we Alexander hebben benaderd of hij niet alleen flyers, maar ook een website kon ontwerpen voor ons kinderdagverblijf. We zijn kleinschalig en redelijk uniek, wat het vaak lastig maakt een externe partij uit te leggen wat we voor ogen hebben. Alexander bleek ontzettend makkelijk te benaderen (nu nog bij plotse bestands wijzigingen door bv een inspectie) en begreep ons direct. Zo is het vernieuwen van onze website een paar maanden terug ook erg soepel verlopen. Hij regelde alles, ik lever alleen de teksten. We zitten al krap genoeg in onze tijd! Zouden we opnieuw een bedrijf beginnen dan hoef ik niet te twijfelen waar we zullen beginnen. Het begint met een appje naar Alexander. Top-werk!
Ellimo
Ellimo
21 November 2023
Super samenwerking gehad met Next Lead! De communicatie was goed, snel en flexibel. Het team van Next Lead, heeft onze website van concept tot aan uitvoering goed begeleid met een super mooi resultaat. Wij zijn blij met Next lead als partner en kijken uit naar nog vele mooie projecten samen.
Marketing Bipharma
Marketing Bipharma
28 September 2023
Next Lead is transparant over de mogelijkheden en stelt zich op als partner. Ze zijn goed bereikbaar en flexibel.
Anne van Dam
Anne van Dam
1 September 2023
Next lead heeft net de nieuwe website gebouwd voor Jetchair en zoals we al een paar jaar van ze gewend zijn is dit heel soepel verlopen. Snelle communicatie, begrijpen wat we willen en altijd bereikbaar. Super bedankt Team Next Lead.
Wim In ‘t veen
Wim In ‘t veen
30 Augustus 2023
Snel en betrouwbaar. Professioneel, Servicebewust en goede ondersteuning
Theo Hijdra
Theo Hijdra
28 Augustus 2023
Ze zijn snel, flexibel en denken goed mee!
Bas Vriens
Bas Vriens
26 Augustus 2023
Beste Alexander en je collega's van Next Lead, Wat ben ik blij met jullie hulp, meedenken, steun en arbeid om mijn website te kunnen voltooien. Graag wil ik jullie laten weten dat ik heb ervaren dat jullie goed hebben kunnen aansluiten bij en afstemmen op mijn proces, constant. Stap voor stap, met veel geduld van jullie zijde, met een luisterend oor en waardevolle feedback, meedenkend op mijn pad naar het komen tot mijn website. Ik ben ook heel blij met het logo waarin jullie in het proces tot het komen tot mijn logo met me hebben meegedacht en constant hebben afgestemd op mijn wensen en behoeften, met daarbij ook jullie creativiteit. Het logo klopt qua vorm, ontwerp en kleur. Het klopt helemaal, van A tot Z in het proces, dat heeft geresulteerd in dit resultaat: mijn website. Ik ben onder de indruk van wat jullie mij hebben gebracht op basis van mijn wensen, behoeften, input en aanreiken. Waar jullie hebben kunnen volgen in dat wat ik wil brengen en zenden. Waarbij ik je richting die ik hierin nodig had, je tips en adviezen heel waardevol vond, Alexander. Alles begint bij luisteren, écht luisteren. En dat heb ik in jullie ontmoet. Het was een waar proces. Ik voel me dankbaar 🙏 Hartelijke groet, Franka Guiking
Franka Guiking
Franka Guiking
24 Juli 2023

Veldzigt 22
3454 PW De Meern (Utrecht)

Telefoonnummer: 030-42 00 445
E-mail: info@nextlead.nl

UITSTEKEND beoordeling
Gebaseerd op 46 recensies
Een aantal jaar werk ik nu al naar volle tevredenheid samen met NEXT LEAD en dat bij verschillende werkgevers. Redenen waarom? De toewijding en snelheid waarmee projecten worden opgepakt. De bereikbaarheid en ijzersterke communicatie. Als klant geef je een opdracht met een gerust hart aan NEXT LEAD. Oh … en niet te vergeten het pro-actief meedenken met de overall business als kers op de taart! Voor mij is er niets fijner dan samenwerken met ondernemers die passie hebben voor hun vakgebied.
Sylvia
Sylvia
20 Januari 2024
NEXT LEAD heeft ons uitstekend geholpen met het opzetten van onze SEA en SEO strategie. Een goede partner die kan denken én doen.
Gabrielle Zonneveld Piek
Gabrielle Zonneveld Piek
4 December 2023
Team Nextlead heeft onze webshop geheel geüpdatet, en diverse plugins vernieuwd, alles werkte daarna weer prima!
Edu Buijtenhuis
Edu Buijtenhuis
29 November 2023
Het is inmiddels al jaren terug dat we Alexander hebben benaderd of hij niet alleen flyers, maar ook een website kon ontwerpen voor ons kinderdagverblijf. We zijn kleinschalig en redelijk uniek, wat het vaak lastig maakt een externe partij uit te leggen wat we voor ogen hebben. Alexander bleek ontzettend makkelijk te benaderen (nu nog bij plotse bestands wijzigingen door bv een inspectie) en begreep ons direct. Zo is het vernieuwen van onze website een paar maanden terug ook erg soepel verlopen. Hij regelde alles, ik lever alleen de teksten. We zitten al krap genoeg in onze tijd! Zouden we opnieuw een bedrijf beginnen dan hoef ik niet te twijfelen waar we zullen beginnen. Het begint met een appje naar Alexander. Top-werk!
Ellimo
Ellimo
21 November 2023
Super samenwerking gehad met Next Lead! De communicatie was goed, snel en flexibel. Het team van Next Lead, heeft onze website van concept tot aan uitvoering goed begeleid met een super mooi resultaat. Wij zijn blij met Next lead als partner en kijken uit naar nog vele mooie projecten samen.
Marketing Bipharma
Marketing Bipharma
28 September 2023
Next Lead is transparant over de mogelijkheden en stelt zich op als partner. Ze zijn goed bereikbaar en flexibel.
Anne van Dam
Anne van Dam
1 September 2023
Next lead heeft net de nieuwe website gebouwd voor Jetchair en zoals we al een paar jaar van ze gewend zijn is dit heel soepel verlopen. Snelle communicatie, begrijpen wat we willen en altijd bereikbaar. Super bedankt Team Next Lead.
Wim In ‘t veen
Wim In ‘t veen
30 Augustus 2023
Snel en betrouwbaar. Professioneel, Servicebewust en goede ondersteuning
Theo Hijdra
Theo Hijdra
28 Augustus 2023
Ze zijn snel, flexibel en denken goed mee!
Bas Vriens
Bas Vriens
26 Augustus 2023
Beste Alexander en je collega's van Next Lead, Wat ben ik blij met jullie hulp, meedenken, steun en arbeid om mijn website te kunnen voltooien. Graag wil ik jullie laten weten dat ik heb ervaren dat jullie goed hebben kunnen aansluiten bij en afstemmen op mijn proces, constant. Stap voor stap, met veel geduld van jullie zijde, met een luisterend oor en waardevolle feedback, meedenkend op mijn pad naar het komen tot mijn website. Ik ben ook heel blij met het logo waarin jullie in het proces tot het komen tot mijn logo met me hebben meegedacht en constant hebben afgestemd op mijn wensen en behoeften, met daarbij ook jullie creativiteit. Het logo klopt qua vorm, ontwerp en kleur. Het klopt helemaal, van A tot Z in het proces, dat heeft geresulteerd in dit resultaat: mijn website. Ik ben onder de indruk van wat jullie mij hebben gebracht op basis van mijn wensen, behoeften, input en aanreiken. Waar jullie hebben kunnen volgen in dat wat ik wil brengen en zenden. Waarbij ik je richting die ik hierin nodig had, je tips en adviezen heel waardevol vond, Alexander. Alles begint bij luisteren, écht luisteren. En dat heb ik in jullie ontmoet. Het was een waar proces. Ik voel me dankbaar 🙏 Hartelijke groet, Franka Guiking
Franka Guiking
Franka Guiking
24 Juli 2023
© Copyright NEXT LEAD B.V. 2024 | Algemene voorwaarden | Privacyverklaring | Cookiebeleid | Disclaimer