Full service WordPress bureau

Onze Google Reviews:

★★★★★ (5/5)

Google Producten

Heb jij een website of een webshop en ben je benieuwd welke Google Producten je kunt gebruiken? In deze blog zetten we 8 Google Producten op een rij en leggen we uit waarom -en hoe je de producten gebruikt in jouw website of webshop.

Google Analytics

Google Analytics is een gratis tool van Google die je gebruikt om activiteiten naar, op en van je website te meten en inzichtelijk te maken. Het doel van Google Analytics is om een duidelijk beeld te geven van onder andere bezoekersstromen, verkeersbronnen en paginaweergaves. Op deze manier kan je bijvoorbeeld zien via welke kanalen bezoekers op jouw website komen, hoe lang bezoekers op een bepaalde pagina blijven en op welke pagina bezoekers je website verlaten. Google Analytics is eenvoudig te koppelen aan je website en erg gebruiksvriendelijk.

Artboard 1
Artboard 2

Google Search Console

Met Google Search Console kun je de aanwezigheid van je site of shop in de zoekresultaten van Google bijhouden -en onderhouden. Ook kan je problemen met de aanwezigheid van jouw site of shop in de zoekresultaten oplossen. Wanneer je jouw website of webshop koppelt aan Google Search Console krijg je inzicht in hoe Google je site ziet, zodat je de prestaties van je site kunt verbeteren (zo worden foutmeldingen duidelijk weergegeven). Omdat het een gratis dienst is, is het voor iedereen mogelijk om te gebruiken. Je kunt het bijvoorbeeld ook gebruiken om je content te optimaliseren, doordat je kan zien met welke zoekopdrachten gebruikers op je website komen.

Google Tag Manager

Met Google Tag Manager kun je tegenwoordig eenvoudig tags, (meet)codes en pixels instellen in jouw website of webshop. Dit kunnen codes of pixels zijn voor bijvoorbeeld Facebook en Google Analytics maar ook codes voor online marketing tools. Daarnaast is Google Tag Manager ook een gratis product, werkt het (vanzelfsprekend) goed samen met andere Google producten en zorgt het er voor dat je tijd bespaart als je met online marketing aan de slag wilt gaan.

Artboard 3
Artboard 1

Google Ads

Met Google Ads word je (direct) bovenaan in de Google zoekresultaten weergegeven, wanneer mensen zoeken naar jouw product of dienst. De Ads zijn te herkennen aan het dikgedrukte woordje ‘Advertentie’. Met Google Ads kun je o.a. het aantal websitebezoekers, online verkopen, boekingen en aanmeldingen laten groeien. Google Ads werkt met een advertentiebudget waarbij je zelf een limiet instelt voor je maandbudget, zodat je nooit te veel uitgeeft. Met Google Ads betaal je per ‘klik’. Afhankelijk van de concurrentie en het zoekvolume op de zoektermen waar jij op gevonden wilt worden, betaal je een gemiddelde CPC (cost per click).

Google Shopping

Wanneer je op zoek bent naar een bepaald product vul je een zoekterm in op Google. Google toont vervolgens een overzicht met verschillende aanbieders van het product waarvan Google denkt dat jij het zoekt. Hierbij zie je ook hoeveel het product kost en kun je direct doorklikken naar de betreffende shop om te bestellen.

Heb jij een webshop, dan kun je een feed inladen, zodat Google al jouw producten direct kan tonen met alle productinformatie. Deze product feed bestaat bijvoorbeeld uit een foto, de aanbieder en de prijs. Zo kun je in Google als bezoeker gemakkelijk prijzen van verschillende aanbieders vergelijken. Google Shopping is handig om te gebruiken, omdat de kwaliteit van je leads hierdoor wordt verbeterd. Dit komt doordat er direct productinformatie is te zien en daardoor kunnen klanten een weloverwogen beslissing maken. Ook bij Google Shopping wordt er per klik betaald.

Artboard 4
Artboard 5

Google My Business

Google My Business zorgt er voor dat het makkelijker is om bedrijfsgegevens in te voeren en te bewaren voor Google Maps, Google Search en Google+. Google past deze gegevens automatisch aan in de verschillende platformen. Door het gebruik van Google My Business wordt jouw bedrijf en website of webshop beter vindbaar, omdat je bedrijfsgegevens snel en overzichtelijk worden getoond bij de Google zoekresultaten. Elk bedrijf kan hier gratis gebruik van maken.

Google Data Studio

Met Google Data Studio kun je (website/webshop) data uit allerlei bronnen combineren en weergeven in handige templates van Google, of kan je zelf aan de slag gaan met een template met de specifieke data die jij wilt bekijken. Van scorecards tot tabellen en van grafieken tot geografische kaarten. Dit helpt bij het inzichtelijk maken van de prestaties van jouw online marketingactiviteiten. Deze gegevens zijn ook eenvoudig te delen met anderen. Dit is handig wanneer je bijvoorbeeld nieuwe inzichten wilt delen met je team of met klanten. Data Studio is ook een gratis tool.

Artboard 6
Artboard 7

Google AdSense

Met Google AdSense kun je als website of webshopbeheerder geld verdienen door ruimte(s) beschikbaar te stellen op je website of webshop voor advertenties van andere partijen (adverteerders). In deze beschikbare ruimte(s) toont Google AdSense advertenties die interessant kunnen zijn voor jouw bezoekers. De advertenties worden gemaakt en betaald door adverteerders die hun producten of diensten willen promoten. Adverteerders gebruiken Google AdSense om meer bezoekers te verwelkomen en om meer omzet te genereren.

Ben jij klaar voor de next step?

We plannen graag een vrijblijvend (video)gesprek met je in om de mogelijkheden te bespreken.

Of neem op een andere manier contact op:

Selectie van onze opdrachtgevers

Veldzigt 22
3454 PW De Meern (Utrecht)

Telefoonnummer: 030-42 00 445
E-mail: info@nextlead.nl

UITSTEKEND beoordeling
Gebaseerd op 46 recensies
Een aantal jaar werk ik nu al naar volle tevredenheid samen met NEXT LEAD en dat bij verschillende werkgevers. Redenen waarom? De toewijding en snelheid waarmee projecten worden opgepakt. De bereikbaarheid en ijzersterke communicatie. Als klant geef je een opdracht met een gerust hart aan NEXT LEAD. Oh … en niet te vergeten het pro-actief meedenken met de overall business als kers op de taart! Voor mij is er niets fijner dan samenwerken met ondernemers die passie hebben voor hun vakgebied.
Sylvia
Sylvia
20 Januari 2024
NEXT LEAD heeft ons uitstekend geholpen met het opzetten van onze SEA en SEO strategie. Een goede partner die kan denken én doen.
Gabrielle Zonneveld Piek
Gabrielle Zonneveld Piek
4 December 2023
Team Nextlead heeft onze webshop geheel geüpdatet, en diverse plugins vernieuwd, alles werkte daarna weer prima!
Edu Buijtenhuis
Edu Buijtenhuis
29 November 2023
Het is inmiddels al jaren terug dat we Alexander hebben benaderd of hij niet alleen flyers, maar ook een website kon ontwerpen voor ons kinderdagverblijf. We zijn kleinschalig en redelijk uniek, wat het vaak lastig maakt een externe partij uit te leggen wat we voor ogen hebben. Alexander bleek ontzettend makkelijk te benaderen (nu nog bij plotse bestands wijzigingen door bv een inspectie) en begreep ons direct. Zo is het vernieuwen van onze website een paar maanden terug ook erg soepel verlopen. Hij regelde alles, ik lever alleen de teksten. We zitten al krap genoeg in onze tijd! Zouden we opnieuw een bedrijf beginnen dan hoef ik niet te twijfelen waar we zullen beginnen. Het begint met een appje naar Alexander. Top-werk!
Ellimo
Ellimo
21 November 2023
Super samenwerking gehad met Next Lead! De communicatie was goed, snel en flexibel. Het team van Next Lead, heeft onze website van concept tot aan uitvoering goed begeleid met een super mooi resultaat. Wij zijn blij met Next lead als partner en kijken uit naar nog vele mooie projecten samen.
Marketing Bipharma
Marketing Bipharma
28 September 2023
Next Lead is transparant over de mogelijkheden en stelt zich op als partner. Ze zijn goed bereikbaar en flexibel.
Anne van Dam
Anne van Dam
1 September 2023
Next lead heeft net de nieuwe website gebouwd voor Jetchair en zoals we al een paar jaar van ze gewend zijn is dit heel soepel verlopen. Snelle communicatie, begrijpen wat we willen en altijd bereikbaar. Super bedankt Team Next Lead.
Wim In ‘t veen
Wim In ‘t veen
30 Augustus 2023
Snel en betrouwbaar. Professioneel, Servicebewust en goede ondersteuning
Theo Hijdra
Theo Hijdra
28 Augustus 2023
Ze zijn snel, flexibel en denken goed mee!
Bas Vriens
Bas Vriens
26 Augustus 2023
Beste Alexander en je collega's van Next Lead, Wat ben ik blij met jullie hulp, meedenken, steun en arbeid om mijn website te kunnen voltooien. Graag wil ik jullie laten weten dat ik heb ervaren dat jullie goed hebben kunnen aansluiten bij en afstemmen op mijn proces, constant. Stap voor stap, met veel geduld van jullie zijde, met een luisterend oor en waardevolle feedback, meedenkend op mijn pad naar het komen tot mijn website. Ik ben ook heel blij met het logo waarin jullie in het proces tot het komen tot mijn logo met me hebben meegedacht en constant hebben afgestemd op mijn wensen en behoeften, met daarbij ook jullie creativiteit. Het logo klopt qua vorm, ontwerp en kleur. Het klopt helemaal, van A tot Z in het proces, dat heeft geresulteerd in dit resultaat: mijn website. Ik ben onder de indruk van wat jullie mij hebben gebracht op basis van mijn wensen, behoeften, input en aanreiken. Waar jullie hebben kunnen volgen in dat wat ik wil brengen en zenden. Waarbij ik je richting die ik hierin nodig had, je tips en adviezen heel waardevol vond, Alexander. Alles begint bij luisteren, écht luisteren. En dat heb ik in jullie ontmoet. Het was een waar proces. Ik voel me dankbaar 🙏 Hartelijke groet, Franka Guiking
Franka Guiking
Franka Guiking
24 Juli 2023

Veldzigt 22
3454 PW De Meern (Utrecht)

Telefoonnummer: 030-42 00 445
E-mail: info@nextlead.nl

UITSTEKEND beoordeling
Gebaseerd op 46 recensies
Een aantal jaar werk ik nu al naar volle tevredenheid samen met NEXT LEAD en dat bij verschillende werkgevers. Redenen waarom? De toewijding en snelheid waarmee projecten worden opgepakt. De bereikbaarheid en ijzersterke communicatie. Als klant geef je een opdracht met een gerust hart aan NEXT LEAD. Oh … en niet te vergeten het pro-actief meedenken met de overall business als kers op de taart! Voor mij is er niets fijner dan samenwerken met ondernemers die passie hebben voor hun vakgebied.
Sylvia
Sylvia
20 Januari 2024
NEXT LEAD heeft ons uitstekend geholpen met het opzetten van onze SEA en SEO strategie. Een goede partner die kan denken én doen.
Gabrielle Zonneveld Piek
Gabrielle Zonneveld Piek
4 December 2023
Team Nextlead heeft onze webshop geheel geüpdatet, en diverse plugins vernieuwd, alles werkte daarna weer prima!
Edu Buijtenhuis
Edu Buijtenhuis
29 November 2023
Het is inmiddels al jaren terug dat we Alexander hebben benaderd of hij niet alleen flyers, maar ook een website kon ontwerpen voor ons kinderdagverblijf. We zijn kleinschalig en redelijk uniek, wat het vaak lastig maakt een externe partij uit te leggen wat we voor ogen hebben. Alexander bleek ontzettend makkelijk te benaderen (nu nog bij plotse bestands wijzigingen door bv een inspectie) en begreep ons direct. Zo is het vernieuwen van onze website een paar maanden terug ook erg soepel verlopen. Hij regelde alles, ik lever alleen de teksten. We zitten al krap genoeg in onze tijd! Zouden we opnieuw een bedrijf beginnen dan hoef ik niet te twijfelen waar we zullen beginnen. Het begint met een appje naar Alexander. Top-werk!
Ellimo
Ellimo
21 November 2023
Super samenwerking gehad met Next Lead! De communicatie was goed, snel en flexibel. Het team van Next Lead, heeft onze website van concept tot aan uitvoering goed begeleid met een super mooi resultaat. Wij zijn blij met Next lead als partner en kijken uit naar nog vele mooie projecten samen.
Marketing Bipharma
Marketing Bipharma
28 September 2023
Next Lead is transparant over de mogelijkheden en stelt zich op als partner. Ze zijn goed bereikbaar en flexibel.
Anne van Dam
Anne van Dam
1 September 2023
Next lead heeft net de nieuwe website gebouwd voor Jetchair en zoals we al een paar jaar van ze gewend zijn is dit heel soepel verlopen. Snelle communicatie, begrijpen wat we willen en altijd bereikbaar. Super bedankt Team Next Lead.
Wim In ‘t veen
Wim In ‘t veen
30 Augustus 2023
Snel en betrouwbaar. Professioneel, Servicebewust en goede ondersteuning
Theo Hijdra
Theo Hijdra
28 Augustus 2023
Ze zijn snel, flexibel en denken goed mee!
Bas Vriens
Bas Vriens
26 Augustus 2023
Beste Alexander en je collega's van Next Lead, Wat ben ik blij met jullie hulp, meedenken, steun en arbeid om mijn website te kunnen voltooien. Graag wil ik jullie laten weten dat ik heb ervaren dat jullie goed hebben kunnen aansluiten bij en afstemmen op mijn proces, constant. Stap voor stap, met veel geduld van jullie zijde, met een luisterend oor en waardevolle feedback, meedenkend op mijn pad naar het komen tot mijn website. Ik ben ook heel blij met het logo waarin jullie in het proces tot het komen tot mijn logo met me hebben meegedacht en constant hebben afgestemd op mijn wensen en behoeften, met daarbij ook jullie creativiteit. Het logo klopt qua vorm, ontwerp en kleur. Het klopt helemaal, van A tot Z in het proces, dat heeft geresulteerd in dit resultaat: mijn website. Ik ben onder de indruk van wat jullie mij hebben gebracht op basis van mijn wensen, behoeften, input en aanreiken. Waar jullie hebben kunnen volgen in dat wat ik wil brengen en zenden. Waarbij ik je richting die ik hierin nodig had, je tips en adviezen heel waardevol vond, Alexander. Alles begint bij luisteren, écht luisteren. En dat heb ik in jullie ontmoet. Het was een waar proces. Ik voel me dankbaar 🙏 Hartelijke groet, Franka Guiking
Franka Guiking
Franka Guiking
24 Juli 2023
© Copyright NEXT LEAD B.V. 2024 | Algemene voorwaarden | Privacyverklaring | Cookiebeleid | Disclaimer