15 WordPress plugins
Dit is een plugin waarmee je alle teksten (pagina’s, artikelen, blogs, etc.) kunt optimaliseren op het gebied van SEO. Wanneer je SEO geoptimaliseerd is, scoor je hoger in zoekmachines. Yoast SEO werkt met een aantal verschillende functies waarmee je je teksten kunt verbeteren (denk bijvoorbeeld aan pagina titels, meta descriptions en keywords).
- Gravity Forms is een plugin waarmee je uitgebreide/complexe formulieren kunt maken. Gravity Forms heeft meer functionaliteiten dan andere formulieren plugins. Zo kun je bijvoorbeeld (ook) inplannen op wat voor tijd het formulier online staat, kun je een koppeling maken met iDeal en kun je het aantal inzendingen beperken.
Dit is één van de bekendste webshop plugins. WooCommerce is een open source e-commerceplatform en is wereldwijd enorm populair. WooCommerce is een webshop-plugin waarbij content en verkopen perfect gecombineerd worden.
WordFence Security is een populaire beveiligingsplugin. De plugin is – net als WordPress zelf – open source, en daarom is de website tot in detail te beveiligen. Verder blokkeert WordFence IP-adressen wanneer er verdacht verkeer op je website wordt gesignaleerd en krijg je een mail wanneer er dreigingen worden gesignaleerd. Ook kun je je website beschermen door het aantal pogingen om in te loggen te beperken.
IThemes Security is een concurrent van het hierboven genoemde WordFence Security. Het is een plugin die je website beveiligt tegen hackers en malware. IThemes Security is een gebruiksvriendelijke plugin die vele opties biedt om jouw website veiliger te maken. Zo blokkeert de plugin automatisch hackers en scant de plugin je website regelmatig op malware.
Met deze plugin kan je eenvoudig contactformulieren opstellen, beheren en aanpassen. Je kunt verschillende invoervelden aanmaken, bijvoorbeeld voor je naam, e-mail, en adres. Het is erg handig om een contactformulier toe te voegen aan je website omdat je het bezoekers zo makkelijker maakt om contact op te nemen. Ook komt je website op deze manier betrouwbaarder over.
Met de Google Analytics WordPress plugin kun je Google Analytics koppelen aan je website en direct in je Content Management Systeem (CMS) tonen. Met Google Analytics kun je bijvoorbeeld het aantal nieuwe bezoekers zien, je kunt zien waar je bezoekers vandaan komen (via welke kanalen) en hoe ze door je website heen navigeren.
Elementor is een page builder waarmee je zonder heel veel kennis van coderen op jouw WordPress website simpel webpagina’s kunt ontwikkelen. Je kunt Elementor voor bijna alles gebruiken, denk aan de header, footer, het inladen van artikelen, templates en archiefpagina’s.
WP Bakery is een page builder die erg gebruiksvriendelijk werkt (en een concurrent van Elementor). WP Bakery heeft enorm veel verschillende mogelijkheden die je kunt toepassen / toevoegen op jouw WordPress website. Zo kun je bijvoorbeeld eenvoudig pagina-templates, elementen, koppelingen en formulieren toevoegen aan je website.
Redirection is een plugin waarmee je webpagina’s eenvoudig kunt doorlinken. Wanneer je bijvoorbeeld een nieuwe WordPress website bouwt en je links (urls) veranderen, dan kun je deze automatisch doorsturen naar de nieuwe pagina(s).
Met de Advanced Custom Fields (ACF) plugin kun je in je Content Management Systeem (CMS) – oftewel binnen WordPress – extra velden toevoegen om zo ook meer functies toe te kunnen voegen. Bijvoorbeeld extra tekst, een afbeelding of een link. ACF wordt veel gebruikt in custom WordPress thema’s ofwel als aanvulling op bestaande WordPress thema’s.
Door gebruik te maken van de caching plugin WP Rocket zorg je er voor dat jouw website sneller reageert dan wanneer je geen caching gebruikt. Je website ‘onthoudt’ webpagina’s zodat deze bij de volgende bezoeker sneller worden ingeladen. Hoe sneller een website laadt, hoe beter.
Een XML sitemap is een soort van inhoudsopgave met daarin alle URL’s die op je website staan. Dit is een handig hulpmiddel voor een Googlebot om alle pagina’s op jouw website overzichtelijk te krijgen (en te kunnen indexeren).
Akismet is bedoeld om spam tegen te houden. Omdat Akismet wereldwijd wordt gebruikt en op heel veel websites is geïnstalleerd, heeft de plugin een enorme databank aan informatie. Door middel van al deze informatie kan Akismet goed bepalen welke reacties (op berichten of formulieren) wel of geen spam zijn en hier waar nodig een melding van maken of deze reactie blokkeren.
Tegenwoordig heeft elke website een SSL certificaat (kijk maar naar het groene slotje in de adresbalk). Simple SSL zorgt ervoor dat jouw website automatisch wordt ingeladen via een HTTPS verbinding (en niet via HTTP) en dat informatie (die je bezoeker invult, via bijvoorbeeld een contactformulier) ‘versleuteld’ verstuurd wordt.