Full service WordPress bureau

Onze Google Reviews:

★★★★★ (5/5)

3 beveilig methoden tegen hackers

Mijn website wordt toch nooit gehackt…

Dat is wat vaak wordt gedacht. Waarom zou mijn website nou interessant zijn voor hackers om misbruik van te maken?

Helaas loop je toch meer risico dan dat je in eerste instantie zou denken. Criminelen proberen op vele manieren digitaal in te breken en jouw website te misbruiken, en vaak op meer manieren dan je denkt.

Zo kan jouw website, ook al is dit in jouw ogen een ‘niet interessante minuscule website’, gebruikt (lees: misbruikt) worden voor andere doeleinden. Zo kunnen betaalgegevens van jouw klanten gehackt worden, maar ook (en minder bekend) de server overgenomen worden en kan er via jouw website malware of spyware verspreid worden.

Online veiligheid is daarom heel belangrijk om geregeld te hebben!
Hieronder hebben we enkele tips voor je om de veiligheid van jouw website te verbeteren.

Business Corporate Protection Safety Security Concept
Photo of stylish brunette millennial girl busy checking her email box, holds mobile phone, wears orange headband tied in bow, warm sweater, connected to wireless internet, gets pleasant message

Eenvoudig en snel de veiligheid van jouw website vergroten

Google bepaalt de spelregels in de online wereld. Één van die regels is dat jouw website veilig moet zijn voor de bezoekers. De veiligheid van jouw website kan je vergroten met bijvoorbeeld een SSL certificaat. Een SSL certificaat beschermt de gegevens van de bezoekers van je website door het versleutelen van de verbinding tussen de server waarop jouw website staat én de gegevens van de bezoeker (die hij/zij invult ofwel achterlaat).

Wanneer je een SSL certificaat op je website hebt geplaatst, geeft de browser van de bezoeker automatisch aan dat de website veilig is. Zonder certificaat is de melding ‘onveilig’. Je kunt dit ook zien doordat er voor de URL ‘https’ staat. Wanneer de verbinding versleuteld is, creëer je een extra drempel voor hackers en cybercriminelen om gegevens te onderscheppen. Een SSL certificaat is met name van belang voor websites waar bezoekers gegevens kunnen achterlaten.

Waarom zou je een SSL certificaat installeren? Naast veiligheid en het voorkomen en/of beperken van datalekken, beloont Google deze extra beschermlaag. Jouw website krijgt een positieve boost in de zoekresultaten. Daarnaast verhoogt dit ook het vertrouwen van een bezoeker in jouw website/bedrijf. “Dit is een bedrijf dat waarde hecht aan online veiligheid, en zal haar andere zaken ook goed geregeld hebben”.

Een SSL certificaat alleen gaat uiteraard niet een 100% veiligheid bieden. Sterker nog, 100% veiligheid kan niemand garanderen. Het is (voor expert hackers) slechts een kwestie van tijd om een website te hacken. Veiligheid gaat om het zo moeilijk mogelijk maken voor hackers om jouw website te hacken. Jij als de eigenaar van een website hebt de verantwoordelijkheid om ervoor te zorgen dat jouw website zo veilig mogelijk is. Daarom zal jij alles in het werk moeten stellen om het hackers zo moeilijk mogelijk te maken.

Het gaat er niet om dat je enorme bergen geld besteed aan de (digitale) veiligheid, maar dat jij gelet op jouw situatie, passende organisatorische en technische maatregelen neemt om jouw bedrijf en jouw klanten te beschermen tegen cybercriminelen.

Wat dit concreet inhoudt, kan per bedrijf verschillen. Toch zijn er natuurlijk maatregelen die iedereen kan nemen. De vorm of mate waarin dat gebeurd kan per bedrijf anders zijn. Belangrijk is om in elk geval te zorgen dat jouw website te allen tijde up to date is naar steeds de geldende standaarden. Dit doe je door jouw website steeds tijdig periodiek te onderhouden.

Periodiek onderhoud aan de website is vaak het ondergeschoven kindje van ondernemers en wordt dan ‘zelf’ gedaan. Lees: niet, of pas wanneer er stront aan de knikker is: de website functioneert niet meer (goed). En dan is het te laat. Niet alleen is dit praktisch heel vervelend want dit heeft een direct negatief effect op je sales en de omzet, ook vanuit een (online) veiligheidsperspectief loop je een gigantisch risico.

Het niet tijdig uitvoeren van onderhoud heeft namelijk invloed op de beveiliging die op je website is ingericht, het veilig kunnen gebruiken van plugins ofwel het maken van back-ups. Het niet of niet goed onderhouden heeft een veel grotere impact dan je wellicht zou denken. Daarom adviseren we ook om altijd onderhoud uit te laten voeren, want in the end trek jij anders aan het kortste eind.

Online veiligheid heeft ook te maken met logisch nadenken. Niet zomaar je wachtwoord delen of een openbaar wifi netwerk gebruiken, of je laptop open en bloot achterlaten zijn dingen die ieder weldenkend mens begrijpt. Maar, juist omdat het zo ‘simpel’ kan zijn, wordt hier vaak overheen gekeken, of wordt er te luchtig over gedaan. Ook alle kleine handelingen kunnen bijdragen aan een betere veiligheid.

Hieronder vind je nog meer tips die je waarschijnlijk wel kent, maar zeker niet vergeten moeten worden:

 • Tweestaps verificatie voor het inloggen op een (beveiligde) omgeving
  Twee tips in één.
  1) Zorg er voor dat wanneer jij of je klant inlogt, dit gebeurt via een tweestapsverificatie. Dit betekent dat wanneer je inlogt, je op een ander apparaat, vaak een telefoon, een extra code of wachtwoord dient in te vullen voordat je de digitale omgeving betreedt. Een kleine stap (letterlijk), maar wel één die er voor zorgt dat een hacker moeilijker kan binnenkomen.
  2) De beveiligde omgeving. Wanneer je een omgeving aanbiedt waar jij, jouw medewerkers of jouw klanten kunnen inloggen en handelingen kunnen verrichten, is het belangrijk dat deze omgeving ook veilig gebruikt kan worden. Wanneer deze omgeving niet beveiligd is, kan deze alsnog gehacked worden en overgenomen worden door hackers.
 • Goede hosting
  Jouw website wordt vaak gehost op een server van een externe provider. Dat betekent dat deze hostingprovider (mede) verantwoordelijk is voor de veiligheid van de server. Dit geldt trouwens ook voor het gebruik van online programma’s en systemen (deze worden ook gehost op externe servers van derden). Jij als ondernemer hebt in principe geen toegang tot deze servers om de beveiliging aan te scherpen. Daarom is het belangrijk om van te voren te weten hoe de beveiliging daadwerkelijk is geregeld, welke maatregelen er zijn genomen en of deze geschikt zijn voor jouw onderneming.
 • Wanneer jij zogenaamde gevoelige gegevens verwerkt, is het belangrijk dat de servers waarop jouw website, webshop of systemen zijn gehost, de juiste beveiligingsmaatregelen heeft genomen om deze type gegevens te beschermen. Wanneer dit niet het geval is, of de hostingprovider kan hierover geen antwoord geven, doe je er verstandig aan om een hostingprovider te zoeken die wel de juiste beveiligingsmaatregelen heeft genomen. Bij twijfel, kan je contact opnemen met een ict/privacy specialist die op de hoogte is van de zowel de technische en praktische maatregelen als de huidige wet- en regelgeving.
 • Veilig internet gebruik
  We hebben het al even kort benoemd: veilig gebruik van (openbare) wifi netwerken. Het is natuurlijk ideaal dat er tegenwoordig overal (gratis) wifi netwerken beschikbaar worden gesteld. Maar vaak, en al helemaal met de openbare gratis wifi netwerken, zijn deze niet of nauwelijks adequaat beveiligd. Het gebruik van een openbaar (gratis) wifi netwerk, al is het nog zo kort, brengt bepaalde risico’s met zich mee. De vraag is moet je dit risico willen lopen? Liever niet als je het ons vraagt! Wij adviseren dan ook om geen openbare wifi netwerken te gebruiken omdat je niet weet hoe de beveiliging is geregeld.

Ben jij klaar voor de next step?

We plannen graag een vrijblijvend (video)gesprek met je in om de mogelijkheden te bespreken.

Of neem op een andere manier contact op:

Selectie van onze opdrachtgevers

Veldzigt 22
3454 PW De Meern (Utrecht)

Telefoonnummer: 030-42 00 445
E-mail: info@nextlead.nl

UITSTEKEND beoordeling
Gebaseerd op 46 recensies
Een aantal jaar werk ik nu al naar volle tevredenheid samen met NEXT LEAD en dat bij verschillende werkgevers. Redenen waarom? De toewijding en snelheid waarmee projecten worden opgepakt. De bereikbaarheid en ijzersterke communicatie. Als klant geef je een opdracht met een gerust hart aan NEXT LEAD. Oh … en niet te vergeten het pro-actief meedenken met de overall business als kers op de taart! Voor mij is er niets fijner dan samenwerken met ondernemers die passie hebben voor hun vakgebied.
Sylvia
Sylvia
20 Januari 2024
NEXT LEAD heeft ons uitstekend geholpen met het opzetten van onze SEA en SEO strategie. Een goede partner die kan denken én doen.
Gabrielle Zonneveld Piek
Gabrielle Zonneveld Piek
4 December 2023
Team Nextlead heeft onze webshop geheel geüpdatet, en diverse plugins vernieuwd, alles werkte daarna weer prima!
Edu Buijtenhuis
Edu Buijtenhuis
29 November 2023
Het is inmiddels al jaren terug dat we Alexander hebben benaderd of hij niet alleen flyers, maar ook een website kon ontwerpen voor ons kinderdagverblijf. We zijn kleinschalig en redelijk uniek, wat het vaak lastig maakt een externe partij uit te leggen wat we voor ogen hebben. Alexander bleek ontzettend makkelijk te benaderen (nu nog bij plotse bestands wijzigingen door bv een inspectie) en begreep ons direct. Zo is het vernieuwen van onze website een paar maanden terug ook erg soepel verlopen. Hij regelde alles, ik lever alleen de teksten. We zitten al krap genoeg in onze tijd! Zouden we opnieuw een bedrijf beginnen dan hoef ik niet te twijfelen waar we zullen beginnen. Het begint met een appje naar Alexander. Top-werk!
Ellimo
Ellimo
21 November 2023
Super samenwerking gehad met Next Lead! De communicatie was goed, snel en flexibel. Het team van Next Lead, heeft onze website van concept tot aan uitvoering goed begeleid met een super mooi resultaat. Wij zijn blij met Next lead als partner en kijken uit naar nog vele mooie projecten samen.
Marketing Bipharma
Marketing Bipharma
28 September 2023
Next Lead is transparant over de mogelijkheden en stelt zich op als partner. Ze zijn goed bereikbaar en flexibel.
Anne van Dam
Anne van Dam
1 September 2023
Next lead heeft net de nieuwe website gebouwd voor Jetchair en zoals we al een paar jaar van ze gewend zijn is dit heel soepel verlopen. Snelle communicatie, begrijpen wat we willen en altijd bereikbaar. Super bedankt Team Next Lead.
Wim In ‘t veen
Wim In ‘t veen
30 Augustus 2023
Snel en betrouwbaar. Professioneel, Servicebewust en goede ondersteuning
Theo Hijdra
Theo Hijdra
28 Augustus 2023
Ze zijn snel, flexibel en denken goed mee!
Bas Vriens
Bas Vriens
26 Augustus 2023
Beste Alexander en je collega's van Next Lead, Wat ben ik blij met jullie hulp, meedenken, steun en arbeid om mijn website te kunnen voltooien. Graag wil ik jullie laten weten dat ik heb ervaren dat jullie goed hebben kunnen aansluiten bij en afstemmen op mijn proces, constant. Stap voor stap, met veel geduld van jullie zijde, met een luisterend oor en waardevolle feedback, meedenkend op mijn pad naar het komen tot mijn website. Ik ben ook heel blij met het logo waarin jullie in het proces tot het komen tot mijn logo met me hebben meegedacht en constant hebben afgestemd op mijn wensen en behoeften, met daarbij ook jullie creativiteit. Het logo klopt qua vorm, ontwerp en kleur. Het klopt helemaal, van A tot Z in het proces, dat heeft geresulteerd in dit resultaat: mijn website. Ik ben onder de indruk van wat jullie mij hebben gebracht op basis van mijn wensen, behoeften, input en aanreiken. Waar jullie hebben kunnen volgen in dat wat ik wil brengen en zenden. Waarbij ik je richting die ik hierin nodig had, je tips en adviezen heel waardevol vond, Alexander. Alles begint bij luisteren, écht luisteren. En dat heb ik in jullie ontmoet. Het was een waar proces. Ik voel me dankbaar 🙏 Hartelijke groet, Franka Guiking
Franka Guiking
Franka Guiking
24 Juli 2023

Veldzigt 22
3454 PW De Meern (Utrecht)

Telefoonnummer: 030-42 00 445
E-mail: info@nextlead.nl

UITSTEKEND beoordeling
Gebaseerd op 46 recensies
Een aantal jaar werk ik nu al naar volle tevredenheid samen met NEXT LEAD en dat bij verschillende werkgevers. Redenen waarom? De toewijding en snelheid waarmee projecten worden opgepakt. De bereikbaarheid en ijzersterke communicatie. Als klant geef je een opdracht met een gerust hart aan NEXT LEAD. Oh … en niet te vergeten het pro-actief meedenken met de overall business als kers op de taart! Voor mij is er niets fijner dan samenwerken met ondernemers die passie hebben voor hun vakgebied.
Sylvia
Sylvia
20 Januari 2024
NEXT LEAD heeft ons uitstekend geholpen met het opzetten van onze SEA en SEO strategie. Een goede partner die kan denken én doen.
Gabrielle Zonneveld Piek
Gabrielle Zonneveld Piek
4 December 2023
Team Nextlead heeft onze webshop geheel geüpdatet, en diverse plugins vernieuwd, alles werkte daarna weer prima!
Edu Buijtenhuis
Edu Buijtenhuis
29 November 2023
Het is inmiddels al jaren terug dat we Alexander hebben benaderd of hij niet alleen flyers, maar ook een website kon ontwerpen voor ons kinderdagverblijf. We zijn kleinschalig en redelijk uniek, wat het vaak lastig maakt een externe partij uit te leggen wat we voor ogen hebben. Alexander bleek ontzettend makkelijk te benaderen (nu nog bij plotse bestands wijzigingen door bv een inspectie) en begreep ons direct. Zo is het vernieuwen van onze website een paar maanden terug ook erg soepel verlopen. Hij regelde alles, ik lever alleen de teksten. We zitten al krap genoeg in onze tijd! Zouden we opnieuw een bedrijf beginnen dan hoef ik niet te twijfelen waar we zullen beginnen. Het begint met een appje naar Alexander. Top-werk!
Ellimo
Ellimo
21 November 2023
Super samenwerking gehad met Next Lead! De communicatie was goed, snel en flexibel. Het team van Next Lead, heeft onze website van concept tot aan uitvoering goed begeleid met een super mooi resultaat. Wij zijn blij met Next lead als partner en kijken uit naar nog vele mooie projecten samen.
Marketing Bipharma
Marketing Bipharma
28 September 2023
Next Lead is transparant over de mogelijkheden en stelt zich op als partner. Ze zijn goed bereikbaar en flexibel.
Anne van Dam
Anne van Dam
1 September 2023
Next lead heeft net de nieuwe website gebouwd voor Jetchair en zoals we al een paar jaar van ze gewend zijn is dit heel soepel verlopen. Snelle communicatie, begrijpen wat we willen en altijd bereikbaar. Super bedankt Team Next Lead.
Wim In ‘t veen
Wim In ‘t veen
30 Augustus 2023
Snel en betrouwbaar. Professioneel, Servicebewust en goede ondersteuning
Theo Hijdra
Theo Hijdra
28 Augustus 2023
Ze zijn snel, flexibel en denken goed mee!
Bas Vriens
Bas Vriens
26 Augustus 2023
Beste Alexander en je collega's van Next Lead, Wat ben ik blij met jullie hulp, meedenken, steun en arbeid om mijn website te kunnen voltooien. Graag wil ik jullie laten weten dat ik heb ervaren dat jullie goed hebben kunnen aansluiten bij en afstemmen op mijn proces, constant. Stap voor stap, met veel geduld van jullie zijde, met een luisterend oor en waardevolle feedback, meedenkend op mijn pad naar het komen tot mijn website. Ik ben ook heel blij met het logo waarin jullie in het proces tot het komen tot mijn logo met me hebben meegedacht en constant hebben afgestemd op mijn wensen en behoeften, met daarbij ook jullie creativiteit. Het logo klopt qua vorm, ontwerp en kleur. Het klopt helemaal, van A tot Z in het proces, dat heeft geresulteerd in dit resultaat: mijn website. Ik ben onder de indruk van wat jullie mij hebben gebracht op basis van mijn wensen, behoeften, input en aanreiken. Waar jullie hebben kunnen volgen in dat wat ik wil brengen en zenden. Waarbij ik je richting die ik hierin nodig had, je tips en adviezen heel waardevol vond, Alexander. Alles begint bij luisteren, écht luisteren. En dat heb ik in jullie ontmoet. Het was een waar proces. Ik voel me dankbaar 🙏 Hartelijke groet, Franka Guiking
Franka Guiking
Franka Guiking
24 Juli 2023
© Copyright NEXT LEAD B.V. 2024 | Algemene voorwaarden | Privacyverklaring | Cookiebeleid | Disclaimer